2016/2017 tanév Programbeszámolói

Cholnoky Szeminárium

2016.szeptember 28.

Dr. Sándor Zoltán – Irányított molekuláris evolúció

Tigyi Bettina Mariann - Gyógyszeripari gyakorlat az IMT

franciaországi csoportnál (szakmai beszámoló)

Az őszi szemeszter első tömbösített szemináriumára szeptember 28-án került sor a Honvéd utcai épületben, melynek keretén belül két előadótól hallhattunk előadásokat.

Az első előadást Dr. Sándor Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének munkatársa tartotta „Irányított molekuláris evolúció” címmel. Az előadás során a hallgatóság megismerkedhetett azzal, mi is az irányított molekuláris evolúció, mit értünk pontosan a fogalom alatt. Megtudhatták milyen kutatási területen, milyen formában jelenik meg ez a téma és azt, hogy a mindennapokban mit is jelent ez az emberiség számára.

Hálásak vagyunk Dr. Sándor Zoltánnak, hogy elfogadta meghívásunkat és egy érdekes, nem mindennapi témát választott előadásaként.

A hallgatóságnak köszönjük, hogy eljöttek és reméljük a következő szemináriumi alkalmon is találkozunk!

A szeminárium második felében szakkollégiumi társunk Tigyi Bettina Mariann gyógyszerészhallgató nyári IMT gyakorlatáról szóló beszámolót hallgathattuk meg.
A Franciaországban működő Groupe IMT ( www.groupe-imt.com) több mint harmincöt éve foglalkozik kozmetikai és gyógyszerészipari biotechnológus szakemberek specializált oktatásával. Ipari hátterüket a rendkívül nagyszámú ipari partnerrel való együttműködés adja. Franciaországban számos csúcsminőségű skill laboratóriumban, az ipari partnerekkel közösen fejlesztett tananyagok segítségével folyik az oktatás. Ennek jelentősége könnyen belátható: a képzést követően éppen ezeknél a gyógyszer- és kozmetikai cégeknél is megnyílnak elhelyezkedési lehetőségek. Egy 2016-ban indult program keretében már magyar hallgatók is utazhatnak ki a képzési központok közül gyógyszertechnológiai és biotechnológiai skill laboratóriumba, továbbképzésre. A három magyarországi, vidéki egyetemmel közösen létrehozott együttműködés keretében minden nyáron két hetes időtartamra utazhat ki max. 5 fő gyógyszerész és biotechnológus hallgató Pécsről, melynek tandíját a keretszerződés értelmében a PTE ÁOK biztosítja. Pécsett a Cholnoky László Szakkollégium keretében történik a programra jelentkezők több körös kiválasztása. Ennek oka kettős: egyrészt a Szakkollégium jelentős rálátással bír a potenciálisan érdekelt hallgatókra, másrészt támogatást próbál nyújtani tagjainak a nyári gyakorlat költségeiben.
Bettina képes beszámolója kedvcsináló volt minden hallgatótársa számára. A szakmai profizmus elsajátítása mellet nemzetközi kapcsolatok, barátságok is születtek melyek a mai napig fennmaradtak.

Tehetségpontok őszi találkozója

2016.10.01.

http://tehetseg.hu/aktualis/tehetsegpontok-oszi-talalkozoja

Cholnoky Szeminárium

2016.10.19.

Dr. Szántay Csaba – A „humán faktor” rejtett hatásai a (tudományos) gondolkodásban

 

Soron következő tömbösített szemináriumunkat október 19-én tartottuk a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontban. Előadónk Dr. Szántay Csaba, a Richter Gedeon Gyógyszergyár munkatársa volt, aki „A „humán faktor” rejtett hatásai a (tudományos) gondolkodásban” címmel tartott egy igen érdekes, a mindennapokban is sokszor felmerülő témáról szóló előadást. A szeminárium során kitértünk arra, mit is értünk a „humán faktor” kifejezés alatt és egy kutató szemszögéből hallhattuk ennek az úgynevezett faktornak a hatásait a tudományos gondolkodásra vonatkozóan.

Szeretnénk kifejezni köszönetünket Dr. Szántay Csabának, hogy elfogadta felkérésünket és egy rendkívül érdekfeszítő előadást tartott a hallgatóság számára. Reméljük a hallgatóság tagjai is hasznosnak találták ezt a szemináriumi alkalmat is és szeretettel várunk mindenkit további alkalmainkra is!

Kiemelt programok a Cholnoky Emlékévben -

Cholnoky László szülőházának megkoszorúzása Ozorán

2016.10.22.

 

 

 

2017-ben ünnepeljük a PTE alapításának 650. évfordulóját és 2017. Cholnoky László halálának 50. évfordulója is. Ebből az alkalomból az idei tanévben szakkollégiumunk névadója életének 6 fontos állomására szervezünk látogatást.

Az első állomás 2016. október 22-én Ozora volt, egy Tolna megyei nagyközség. Itt született Cholnoky László 1899. május 29-én; ismereteink szerint abban az épületben, mely akkor és most is a Községházának ad helyet. Szakkollégiumunk vezetőségi tagjait Nagy Istvánné polgármester asszony és Németh Györgyné jegyző asszony fogadta, majd az általunk vitt koszorút elhelyeztük a Községházánál. Ezután egy ízletes korai ebédre invitáltak meg minket. A polgármester asszonnyal folytatott beszélgetésünk során kiderült, hogy a községben nem ismerték Cholnoky László személyét és munkásságát. Csupán azt tudták, hogy édesapja, Cholnoky Lajos volt Ozora jegyzője Cholnoky László születésekor. Megkeresésünknek köszönhetően elkezdtek kutatni névadónk életútja után. Nagy öröm volt számunkra a hír, hogy a polgármester asszony az ozorai képviselőtestület elé terjeszti a javaslatot, mely szerint a Községháza homlokzatán elhelyezésre kerüljön egy Cholnoky-emléktábla. Az emléktábla kihelyezése és felavatása szakkollégiumunk részvételével fog megtörténni, előzetes tervek szerint Cholnoky László születésének 117. évfordulóján (2017. május 29.).

Ez a látogatás mind számunkra, mind pedig az ozorai lakosság számára nagyon hasznos és eredményes volt, hiszen ennek eredményeként szerzett tudomást a község egy híres szülöttjéről, akire méltán büszkék lehetnek, valamint szakkollégiumunknak köszönhetően indult el az emléktábla kihelyezésének gondolata.

A szervezést nagyon szépen köszönjük Kósa Judit szervező titkárnak!

 

 

Ferenczi Krisztina

szenior

Cholnoky Szeminárium

2016.november 09.

Dr. Nyitrai Miklós – Ember a kutató mögött

 

 

2016. november 9-én a tömbösített Cholnoky Szeminárium keretein belül került megrendezésre Az ember a kutató mögött című sorozatunk második előadása, melyen Prof. Dr Nyitrai Miklós tisztelt meg bennünket jelenlétével, Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karán a Biofizika Intézet igazgatója.
Előadása minden jelen lévő hallgató számára inspiráló és példaértékű volt. Életének döntő forduló pontjait osztotta meg velünk. A szórakoztató hangulat mellet komoly kérdések is felmerültek a diákok részéről, mint például a nagyon aktuális ’’Család vagy karrier? ’’ kérdése is. Úgy gondolom a Professzor Úr jó és őszinte követendő példa lehet számunkra minkét területen és megerősítette a két terület nem zárja ki egymást. Az éjszakába nyúló kellemes és kötetlen beszélgetést pizzázás és néhány italcsomag is bearanyozta.

Kiemelt programok a Cholnoky Emlékévben -

Cholnoky László középiskolájának megkoszorúzása Veszprémben

2017.01.26.

 

 

A Cholnoky Emlékév lényege, hogy a 2016/2017-es tanévet Szakkollégiumunk a névadó Dr. Cholnoky László halálának 50. évfordulója előtt tisztelegve emlékévvé nyilvánította; az emlékév fő programja az a tanulmányút-sorozat (kapcsolódva a PTE 650 Jubileum szellemiségéhez), melynek során Cholnoky életének 6 jelentős állomását látogatjuk végig.  2017. január 26-án szakkollégiumunk vezetősége a sorozat második állomásaként ellátogatott a veszprémi Lovassy László Gimnáziumba, amely az egykori Veszprémi Piarista Gimnázium jogutódjaként működik. Itt végezte névadónk középiskolai tanulmányait.

Kirándulásunk során lehetőségünk volt a gimnázium 250 éves történetét bemutató kiállítást megtekinteni. Idegenvezetőnk, Schultz Zoltán Igazgató Úr igyekezett bemutatni nekünk minden Cholnoky leszármazottat, akik iskolájukban végeztek, ám Cholnoky László személye és munkássága számára is új és meglepő információkkal szolgált. A kellemes beszélgetés során felmerült szakkollégiumunk és a gimnázium közös pályaorientációs projektjének ötlete. Látogatásunk után utunk a régi Piarista Gimnázium kapuihoz vezetett, ahol egy rövid megemlékezést követően ismét elhelyeztük szakkollégiumunk koszorúját.

Az emlékév helyszíneire szervezett kirándulásaink arra a következtetésre juttattak bennünket, hogy nem mindenhol ismerik Cholnoky László kiemelkedő munkásságát. Lelkesedésünk nem lankad, egyre jobban motivál minket, hogy Cholnoky László emlékét méltó módon megőrizzünk, fenntartsuk és hirdessük.

 

Gampel Zsófia

szenior

II. Cholnoky Bál

2017.02.10.

 

 

A két éve megkezdett hagyományunkat követve idén is megrendezésre került a PTE Cholnoky László Szakkollégium hivatalos bálja, II. Cholnoky Bál néven. Idén ez a bál szakkollégiumunk számára különösen nagy jelentőséggel bírt, hiszen 2017. nem csak a PTE alapításának 650. évfordulója, hanem Cholnoky László halálának 50. évfordulója is, ezért a 2017-es év számunkra a Cholnoky emlékév jegyében telik. Ennek egyik fontos eseménye volt a 2017. február 10-én megrendezett bál.

 

A bál vendégeit idén a Velencei karnevál hangulatával varázsoltuk el, ami mind a díszítésben, mind a táncosok ruhájában illetve a bálon viselt maszkokban is megnyilvánult. A bál programja idén is gyógyszerész és biotechnológus hallgatók nyitótáncával kezdődött. A lányok gyönyörű ruhákban, a fiúk pedig elegáns öltözetben táncolták körbe a parkettet, kellemes hangulattal megnyitva a bált.

Dr. Kvell Krisztián, szakkollégiumunk elnökének köszöntője után a Kozármislenyi Fúvószenekar előadását hallgathattuk meg. A zenekarnak Mátyás Petra tagtársunk is tagja; így az ő játékát is élvezhettük, ami számunkra nagy öröm volt. Ezután került átadásra a Cholnoky Díj, melyet egy fő oktató és egy fő hallgató kaphat meg. Idén oktatóként Kósa Judit szervező titkárunk, hallgatóként pedig Bánfai Krisztina szenior tagtársunk vehette át az elismerést. A díjakat szakkollégiumunk elnöke adta át.

 

Az est folytatásaként állófogadásra invitáltuk vendégeinket. A finom és különleges ételeket a Palatinus Hotel szakácsainak köszönhettük. Ezt követően a tánczenét a Rouge zenekar szolgáltatta, feldobva a bál hangulatát; illetve táncház is volt, mely – mint minden évben, így most is - a vendégek kedvence lett. Ezután talán az egyik legjobban várt program, a tombolasorsolás következett. Nagyon sok tombolanyereményt oszthattunk ki; többek között olyan támogatóktól, mint az Amulett Karikagyűrű Szalon és Ékszerbolt, a Csoko-Láda Lft. , a Hertelendi Termál Kft., a Royal Ruhaszalon, a Pezsgőház Étterem és még sokan mások. Az este tánccal folytatódott addig, míg az utolsó vendég lába bírta.

 

Ezúton is köszönjük minden kedves vendégnek a részvételt és természetesen hatalmas köszönet illeti a szervező csapatot, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a II. Cholnoky Bál!

 

A szervezésben egy emberként dolgozott együtt a Cholnoky Szakkollégium számos tagja, név szerint:

Andreidesz Kitti, Ferenczi Krisztina, Bánfai Krisztina, Kurdi Csilla, Dusa Daniella Anna, Garai Kitti, Fórizs Judit Viktória, Nagy Nikolett, Komlódi Rita, Németh Noémi, Gampel Zsófia, Nagy Diána, Farkas Evelin, Jia Xinkai, Tigyi Bettina Mariann, Kollár Barna, Fodor Henrietta, Somogyi Pál Ede, Kiss Bence és Mátyás Petra.

 

Ferenczi Krisztina, szenior

Kósa Judit, szervező titkár, a II. Cholnoky Bál főszervezője

Interkoll

2017.03.24.

 

Szakkollégiumunk képviseletében Kósa Judit szervező titkár és szenior társaink (Andreidesz Kitti, Bánfai Krisztina, Gampel Zsófia, Tigyi Bettina, Ferenczi Krisztina) részt vettek a 2017-es Országos Szakkollégiumi Találkozó keretein belül megtartott Interkoll-on 2017. március 24-én.

Az Interkoll elején a megjelent szakkollégiumok szavazással elfogadták a napirendi pontokat. A napirendi pontok között szerepeltek bizottsági beszámolók, a minősítési pályázat, ún. vállalati brossúra kiadása és az online felületek.

Bizottsági beszámolókban szó esett a nem minősített szakkollégiumok felkereséséről. Tíz megkeresés történt, ebből hat személyes egyeztetés, amik között a mi szakkollégiumunk is szerepel. A Kommunikációs Bizottság felállított egy stratégiát, melynek fontos elemei: annak tisztázása, hogy mi is a szakkollégium, a lokális szakkollégiumi szervezetek megerősítése, több szakkollégium bevonása a közösségbe (jelenleg 140 szakkollégiumból 40 minősített van, ezen szeretnének változtatni). Ezenkívül szeretnének változtatni az arculaton, egy Mobius formába épített Interkoll logo tervezeteit mutatták be, majd szimpátia szavazással elfogadták a megjelentek az arculat váltást. Megtudtuk, hogy Palkovics László államtitkár úrral is folynak tárgyalások, melynek következő felvonása március 29-én lesz.

A minősítési pályázat pontban az Oktatási Hivatalnál történő regisztrációról, mint minősítési feltételről történt szavazás, melynek eredményeként már az idei évtől megszűnik az OH regisztráció, mint feltétel. Idén 31 beérkezett pályázat volt, melyek közül 11 szakkollégium most pályázott először.

Szintén szimpátia szavazással fogadtuk el a vállalati stratégiát, mely egy vállalati brossúra kiadását is magába foglalja.

Szó volt az online felületekről is, a levelezőlisták rendben működnek, elkészült a honlap (http://www.szakkoli.hu/), és a facebook oldal (https://www.facebook.com/interkoll/?fref=ts ) is fejlesztés alatt áll. Javaslatot tettek arról, hogy minden szakkollégium esetén elérhetőségek jelenjenek meg a honlapon (e-mail cím, nyílt facebook oldal, stb.), melyet szavazással elfogadtak a megjelent szakkollégiumok.

Utolsó pontként pedig szavazással nyerte el a Liska Tibor Szakkollégium a következő Interkoll megrendezésének jogát.

A beszámoló végén pedig megemlíteném, hogy mindannyian büszkén képviseltük szakkollégiumunkat ezen a szakkollégiumi fórumon.

 

Ferenczi Krisztina

szenior

Cholnoky Szeminárium

2017.04.12.

 

Előadó: dr. Gyöngyi Zoltán – Genetikailag módosított összetevők az étrendünkben

 

 

2017. április 12-én a Cholnoky Szeminárium keretein belül hallgathattuk meg Dr. Gyöngyi Zoltán előadását egy igen izgalmas, érdekes és nem utolsósorban napjainkban aktuális témában. Az előadás címe a „Genetikailag módosított összetevők az étrendünkben” volt. Sok érdekességet hallhattunk ebben a témában, olyan dolgokra világított rá az előadó mellyel mindannyian találkozhatunk a hétköznapokban is. Dr. Gyöngyi Zoltán előadását követően nagyon szívesen válaszolt kérdéseinkre, majd sör és pizza mellett folytattunk kötetlen beszélgetést kellemes hangulatban.

Egy fárasztó szerdai nap megfelelő lezárása volt ez a szeminárium is. Minden kedves társunkat várjuk következő alkalmunkra, mely 2017. április 26-án lesz. Ezen a szemináriumon dr. Turi Glória „Élő ételekkel a gyógyulásért” című előadását hallgathatjuk meg.

 

 

Ferenczi Krisztina

szenior

Cholnoky Szeminárium
2017.04.24.

Dr. Turi Glória – Élő ételekkel a gyógyulásért!

2017. április 26-án került sor a következő tömbösített szemináriumi alkalomra. Dr. Turi Glória „Élő ételekkel a gyógyulásért” című előadását hallgathattuk meg, melyet élő bemutató és kóstolás követett. Megmutatta számunkra, hogyan lehet egészségesen élni fillérekből és, hogy az egészséges étkezés nem jár szenvedéssel és rengeteg lemondással sem. Saját maga készített zöldturmixot ittunk, melyben gyümölcsök, csalánlevél, egyéb „zöldek” és víz volt. Hús és tésztamentes milánói makarónit kóstoltunk, utána desszerttel és rágcsálnivalókkal zártuk a
szemináriumot, mindezt növények és gyümölcsök felhasználásával. Érdekes volt látni és hallani mindezeket, sokak számára meglepő is volt, hiszen nem mindennapi dologgal
találkoztunk. Egy újabb meghökkentő, hasznos, érdekes és jó hangulatú előadást hallottunk,ami még jobb, hogy mindezt „élő” illusztrációval.

Kiemelt programok a Cholnoky Emlékévben -

Látogatás az EGIS Gyógyszergyár Zrt. Tudományos és Technológiai Központban Budapesten

2017.04.28.

 

 

2017. április 28-án, pénteken Budapesten tettek látogatást szakkollégiumunk tagjai. Úti célunk Budapesten az Egis Gyógyszergyár látogatóközpontja volt. Amint odaérkeztünk, igen kedves fogadtatásban részesültünk, az ott dolgozó fiatal hölgyek adtak mindenkinek névre szóló, chip kóddal ellátott kártyát, melyet a központban található érintőképernyős panelekhez használhattunk. Kis csapatunk szendvicsebéddel kezdhette meg programját, melyhez a szendvicsek mellett innivalót is kaptunk. Már ezzel is nagyon jó benyomást keltettek bennünk, és jóllakottan kezdtük meg a látogatóközpont megismerését. Először egy előadóterembe invitáltak minket, ahol két 3D-s rövidfilmen mutatták be a gyárat. Ezt követően mindhárom szintet végignéztük az épületben, mindenhol az ott dolgozók mondtak el számunkra fontos és érdekes információkat. Érintőképernyős paneleken követhettük végig a gyógyszerkészítés folyamatát, a tablettázás, kapszulázás vagy épp az injekciós ampullák töltésének folyamatát. Interaktív módon ismerkedhettünk meg a raktározással és kézkrémet is tölthettünk tubusba, majd kézi tubuszáróval magunk is kipróbálhattuk kézügyességünket. Ugyan a központban saját telefonnal nem lehetett fényképezni, de lehetőségünk volt szkafanderben fényképezkedni és panorámafotót készíteni, sőt a vezérigazgató irodájában is pózolhattunk. Az elkészült képeket az erre szolgáló paneleken keresztül elküldhettük saját e-mail címünkre.

Ezt követően kis csapatunk egy része az Örs vezér téren kiszállt és eltöltötte három órás szabadidejét. Mivel velünk utaztak a gyógyszerészi biotechnológus hallgatók is, őket a SOTE Farmakognózia Intézete várta egy számukra nagyon érdekes és hasznos gyakorlattal.

Egy remek napot töltöttünk együtt vidáman, felszabadultan, az egyetem gondjait magunk mögött hagyva. Minden kedves tagtársamnak tiszta szívvel ajánlom, hogy ezen túl is vegyen részt minden szakkollégiumi programunkon, hiszen így tudjuk egymást jobban megismerni és remek lehetőséget jelentenek a kikapcsolódásra és a látókör szélesítésére.

 

Ferenczi Krisztina

szenior

Kiemelt programok a Cholnoky Emlékévben -

III. Cholnoky László Nemzetközi Szakkollégiumi Szimpózium

2017.05.11-12.

 

 

2017. május 11-12 között került megrendezésre a III. Cholnoky László Nemzetközi Szakkollégiumi Szimpózium, melynek a Tudásközpont adott otthont. A két nap alatt öt szekcióban (Biotechnológia, Egészségtudományok, Gyógyszertudományok, Orvostudományok, Szinapszis szekció) hallgathattunk meg számos érdekes, izgalmas, érdeklődés felkeltő előadást. A Szinapszis szekcióban bemutatkoztak a Szinapszis Programban részt vevő mentoráltak és megmutatták a nagyközönségnek, hogy mivel foglalkoznak a program keretein belül, hogy mennyi támogatást kapnak a mentoroktól és a Szakkollégiumtól egyaránt.

A Szimpóziumon magyar és angol nyelven is hallhattunk előadásokat, külföldi vendégeink számára pedig szinkrontolmácsolást alkalmaztunk. Nemcsak az ország több egyeteméről, hanem határainkon túlról is érkeztek hozzánk előadók: a PTE több kara (Általános Orvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Egészségtudományi Kar és a Klinikai Központ I. számú Belgyógyászati Klinika) is képviseltette magát. Öröm volt számunkra, hogy Debrecenből, Horvátországból és Marosvásárhelyről is köszönthettünk előadókat. Megtisztelte szimpóziumunkat Prof. Dr. Pongrácz Judit, Dr. Pusztafalvi Henriette, Dr. Allison Carrington, Prof. Dr. Mary Keen, Prof. Dr. Sipos Emese, Prof. Dr. Andrew Porter, mint a szekciókat megnyitó meghívott előadók.

 

A szünetekben Wendler Enikő fuvolajátékát hallgathattuk, akinek ezúton is köszönjük, hogy elvállalta, felemelő érzés volt egy ilyen fiatal ám nagy tehetséget hallgatni! Enikő 15 évesen nyert felvételt a bécsi Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába. Ifjú kora ellenére számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. 2016 decemberében megnyerte a VIVO International Music Competition-t New Yorkban. 2016-ban a Nemzet Fiatal Tehetségének választották.

 

Az első nap zárásaként borvacsorára került sor a Kalamáris Étteremben, mely tökéletes befejezése volt a napnak. Majd a második napon igazán finom és színvonalas ebédre invitáltuk vendégeinket a konferencia helyszínén.

 

Összességében elmondható, hogy akik részt vettek a Szimpóziumon, színvonalas, érdekes és jó hangulatú két napot töltöttek el, tarkítva számos hasznos és az újdonság erejével bíró előadással. Az itt eltöltött időre a résztvevőink még sokáig emlékezni fognak!

 

A III. Cholnoky László Nemzetközi Szakkollégiumi Szimpózium, mint a Cholnoky Emlékév kiemelt eseménye, teljes egészében szakkollégiumi szervezés volt. A szervező csapat: Andreidesz Kitti, Bánfai Krisztina, Ferenci Krisztina, Gampel Zsófi és Tigyi Bettina szeniorok; Kósa Judit a szakkollégium szervező titkára (az esemény fő szervezője), valamint Dr. Kvell Krisztián, a szakkollégium elnöke, aki a szimpózium fővédnöke volt.

Köszönet illet minden szervezőt és főképp Kósa Juditot, hogy létrejöhetett és ilyen sikeres lehetett a III. Cholnoky László Nemzetközi Szakkollégiumi Szimpózium!

 

 

Ferenczi Krisztina

szenior

Cholnoky Szeminárium

2017.06.29.

Dr. Kvell Krisztián – Tanév végi beszámoló

 

 

2017. június 29-én egész napos Cholnoky Szeminárium keretein belül hallgathattuk meg Dr. Kvell Krisztián tanév végi összefoglaló előadását  Cholnoky  László munkásságáról, valamint a szakkollégium egész éves programsorozatáról. Szó esett továbbá a következő évi tervezett programokról. A szemináriumon részt vettek a Gyógyszerésztudományi kar oktatói, valamint a szakkollégium vezetősége és tagjai is. A jó időre való tekintettel az év utolsó szemináriuma a Gyógyszerésztudományi kar kertjében zajlott bográcsozással és kötetlen beszélgetéssel egybekötve.

A 2016/2017 szeminárium-sorozat megvalósítását az NTP-SZKOLL-16-0057 azonosítószámú  pályázat tette lehetővé.


 

 

Proudly sponsored by Humeltis - Innovative Tissue Cultures services