4th International Cholnoky Symposium

 10-11, May 2018

2018. május 10-11-én immár IV. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Cholnoky Szimpózium. 39 előadótól 3 szekcióban (gyógyszerésztudományok, biotechnológia és egészségtudományok, orvostudományok) hallhattunk érdekesebbnél érdekesebb előadásokat. Az absztraktok angol nyelven érkeztek be, az előadások angol vagy magyar nyelven hangzottak el. A Szimpóziumon a PTE számos kara képviseltette magát, emellett nagy örömünkre szolgált, hogy a határon túlról is érkeztek hozzánk előadók. Tisztelettel és köszönettel tartozunk Dr. Mary Keen-nek, Dr. Tihanyi Károlynak és Dr. Fülöp Tamásnak, hogy elfogadták felkérésünket és a szekciókat megnyitó előadóként megtisztelték rendezvényünket. A szünetekben kávéval és süteménnyel kedveskedtünk előadóinknak. Az első nap zárásaként jó hangulatban, előadóinkkal közösen vettünk részt egy borkóstolóval egybekötött, színvonalas vacsorán a Kalamáris Étteremben.

A vacsora alkalmával került sor a Cholnoky Díj átadására, melyet minden évben egy fő oktatói és egy fő hallgatói tag érdemel ki köszönetként a szakkollégiumért tett munkájáért. Idén az oktatói díjat Mátyás Petra, a hallgatói díjat Garai Kitti kapta. Ezúton is köszönjük munkájukat!

Beszámolóm zárásaként elmondhatom, hogy újból egy sikeres, színvonalas, számos érdekes témával tarkított Szimpóziumon vehettünk részt, sokféle, különböző tudományos témába nyerhettünk betekintést az előadások által. A Szimpózium szervezéséért köszönet illeti Dr. Kvell Krisztiánt, szakkollégiumunk elnökét, a Szimpózium fővédnökét, Mátyás Petrát, Dr. Poór Miklóst, Dr. Bencsik Tímeát, Garai Kittit, Bánfai Krisztinát, Gampel Zsófiát, Tigyi Bettinát és Ferenczi Krisztinát. Emellett köszönjük a PTE EHÖK támogatását, amit a Szimpóziumhoz nyújtottak.

Ferenczi Krisztina

szenior

Proudly sponsored by Humeltis - Innovative Tissue Cultures services