IMT Pályázati felhívás

April 24, 2017

Különleges gyakorlati lehetőség Franciaországban

A Gyógyszerésztudományi Kar (GyTK) hallgatói és az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Biotechnológia MSc hallgatói részére

 

A Franciaországban működő Groupe IMT ( www.groupe-imt.com) több mint harmincöt éve foglalkozik kozmetikai és gyógyszerészipari biotechnológus szakemberek specializált oktatásával. Ipari hátterüket a rendkívül nagyszámú ipari partnerrel való együttműködés adja. Franciaországban számos csúcsminőségű skill laboratóriumban, az ipari partnerekkel közösen fejlesztett tananyagok segítségével folyik az oktatás. Ennek jelentősége könnyen belátható: a képzést követően éppen ezeknél a gyógyszer- és kozmetikai cégeknél is megnyílnak elhelyezkedési lehetőségek.

Egy tavaly indult program keretében már magyar hallgatók is utazhatnak ki a képzési központok közül gyógyszertechnológiai és biotechnológiai skill laboratóriumba, továbbképzésre. A három magyarországi, vidéki egyetemmel közösen létrehozott együttműködés keretében minden nyáron két hetes időtartamra utazhat ki max. 5 fő gyógyszerész és biotechnológus hallgató Pécsről, melynek tandíját a keretszerződés értelmében a PTE ÁOK biztosítja. A nyári gyakorlat 2017. évben a július 17-28. között időszakban lesz.

Pécsett a Cholnoky László Szakkollégium keretében történik a programra jelentkezők több körös kiválasztása. Ennek oka kettős: egyrészt a Szakkollégium jelentős rálátással bír a potenciálisan érdekelt hallgatókra, másrészt támogatást próbál nyújtani tagjainak a nyári gyakorlat költségeiben.

 

A képzés ideje: 2017. július 17-28.

 

Helyszíne: Tours, Franciaország.

 

Tematikája: gyógyszertechnológia (5 nap) és biotechnológia (5 nap).

A gyakorlaton  résztvevők oklevelet kapnak elismerésként.

 

A képzés nyelve: angol. 

 

Jelentkezési határidő: május 12.

 

Jelentkezés módja: e-mailben a cholnoky@pte.hu  címen keresztül, motivációs levél megküldésével.

 

Please reload

Proudly sponsored by Humeltis - Innovative Tissue Cultures services